Henri Veldhuis Symposium 2019

De kerk en het streven naar rechtvaardigheid

Om Henri Veldhuis en zijn gedachtengoed te eren organiseert The Rights Forum vanaf dit jaar het Henri Veldhuis Symposium. Thema van 2019: de kerk en het streven naar rechtvaardigheid.

Datum

zaterdag 30 maart

Tijd

11:00 – 17:00

Locatie

De Grote of Barbarakerk Grote Kerkstraat 4, 4101 CB Culemborg

Tijdens de bijeenkomst komen drie onderwerpen aan de orde:

  • De situatie van Palestijnse christenen
  • Waarom spreken de kerken zich niet meer uit voor een einde van de bezetting
  • De rol van “christelijke politiek”, met name van partijen als CDA en CU

Sprekers

Hoofdgast is Jonathan Kuttab. Palestijnse christen, voormalig voorzitter van het Bethlehem Bible College, bestuurslid van het Sabeel Centrum in Jeruzalem en directeur/oprichter van de Just Peace Advocates Movement.

Dagvoorzitters zijn professor Jaap Doek (voorzitter van The Rights Forum) en Janneke Stegeman (Theoloog des Vaderlands 2016-’17).

Andere sprekers zijn o.a. Carla Borgers (Doopsgezind predikant), Henk Fonteyn (theoloog, schrijver, gepensioneerd legerpredikant), Jan den Hertog (theoloog, betrokken bij Kairos-Sabeel), Harmen Jansen (predikant PKN, theoloog), Lucas Johnson (vredesactivist en podcast-maker), Willemien Keuning (predikant PKN, betrokken bij Kairos-Sabeel), Nabil Sahhar (voorzitter Stichting Vrede voor Palestina), Erik Tilanus (CDA Ledenberaad Midden-Oosten), Siewerd de Jong (voorzitter PerspectieF, ChristenUnie-jongeren) en Martijn van Helvert (Tweede Kamerlid CDA), Ruard Ganzevoort (theoloog en Eerste Kamerlid GroenLinks).

Shaza Hayek is afgestudeerd aan het conservatorium van Damascus in Arabische en westerse klassieke muziek

Er zal niet alleen gediscussieerd worden maar er zullen ook columns worden uitgesproken, er zal poëzie en muziek klinken en we bieden een lichte lunch aan met soep en broodjes.

De Syrische zangeres Shaza Hayek zal optreden met haar begeleidingsgroep (nog te bevestigen). Theatermaker, schrijver en theoloog Kees van der Zwaard zingt en houdt een korte monoloog.

U wordt allen hartelijk uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Het dagvullende programma inclusief lichte lunch kost 12,50 euro.

Geef u hieronder op voor het symposium. Tot ziens op 30 maart!

Henri Veldhuis 1955 – 2018

De vorig jaar overleden predikant Henri Veldhuis was filosoof, theoloog en geleerd Bijbelkenner.

Hij was een tegenstrever van formaat van christen-zionisten, een gedreven pleitbezorger voor de rechten van Palestijnen en een man die altijd ook leefde vanuit liefde voor Israël.

Henri was van heel grote betekenis voor The Rights Forum. Hij was vanaf de oprichting in 2009 een gedreven bestuurslid. Bovenal gedenken wij hem als een wijze, goede vriend.

Ja, ik geef me op voor het symposium


Uw persoonlijke gegevens worden slechts gebruikt ten behoeve van dit aanmeldformulier.