Opinie

Instituties verdedigen zichzelf niet
Column, Clara Legêne, 13 maart 2017

Column Clara Legêne. "Ik dook nog eens in mijn geschiedenisboek van de middelbare school. Wat had ik eigenlijk geleerd over Israël? Als in mijn schoolboek sprake was van “Palestina”, ging het over Israël. Palestijnen kwamen, zag ik, in mijn hele geschiedenisboek niet voor."

Dries van Agt: Waarom ik 15 maart niet op het CDA kan stemmen
Opinie Dries van Agt, 10 maart 2017

Dries van Agt: "Met dit halfslachtige gedoogbeleid van Israëls bezetting en kolonisatie kan en wil ik mij niet langer verzoenen. Ik heb daarom besloten om bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen niet op het CDA te stemmen."

Eénstaatoplossing de enige realistische optie voor Israël-Palestina
voordracht Anna Krijger, 1 maart 2017, De Nieuwe Liefde

De voordracht die Midden-Oostencorrespondent en Arabist Anna Krijger op 1 maart 2017 te Amsterdam uitsprak tijdens de bijeenkomst "Christendom, Israël en Palestina".

Parijs, Netanyahu en de wereld van morgen
Column Jan Keulen, 18 januari 2017

De wereld van gisteren is, in de woorden van de Israëlische premier Netanyahu, “haast voorbij”. Twitteraar-in-chief Donald Trump is immers in aantocht: eindelijk iemand die het Midden-Oosten begrijpt.

BDS: Palestijns antwoord op Israëlische onderdrukking
Achtergrond, 11 januari 2017

Door middel van Boycot, Desinvestering en Sancties Israël dwingen de bezetting van Palestina te beëindigen en de rechten van de Palestijnen te respecteren. Dat is de doelstelling van de Palestijnse BDS-beweging en haar internationale pleitbezorgers. Israël schildert de beweging af als gewelddadig en antisemitisch. Ten onrechte: BDS is geweldloos en geworteld in het internationaal recht.

NRC opinie: Europa, red de twee-statenoplossing
Opinie Martin Siepermann, 7 januari 2017

Hoe moet het verder met Israël en Palestina? De naderende ontknoping van dat conflict is immers rampzalig. Met Amerikaanse en Israëlische regeringen die de tweestatenoplossing ondermijnen, moet Europa nu des te meer doen voor het behoud van die oplossing.

Jeruzalem gekte: it’s the occupation stupid
Column Jan Keulen, 3 november 2016

Even dacht ik dat SGP-Kamerlid Kees van der Staaij last had van het Jeruzalem-syndroom toen hij aan de Telegraaf verklaarde dat hij het “jammer” vond dat de Al-Aksa moskee op de Tempelberg is gebouwd.

Israël, de ultieme trol
Column Jan Keulen, 12 oktober 2016

Sommige mensen krijgen een waas voor ogen als ze het woord ‘Palestijnen’ lezen. Dat geldt bijvoorbeeld voor bepaalde lezers van het EO-blad Visie

Necrologie: vredesimago Shimon Peres sterk overtrokken
Column Jan Keulen, 28 september 2016

De loftuitingen op Peres waren direct na zijn overlijden niet van de lucht. Het voetstuk waar hij op werd geplaatst kon niet hoog genoeg zijn. Maar wie was hij nu echt? De havik, de politicus die vrede zocht, de opportunist?

Han ten Broeke en de trukendoos van Likud
Column Jan Keulen, 8 september 2016

VVD-buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke vond het pleidooi van oud-premier Van Agt om Netanyahu zonder egards te ontvangen en hem door te sturen naar het Internationaal Strafhof “onzinnig of zelfs daar overheen”. Op Radio 1 vond Ten Broeke het eigenlijk ook een waste of time om over de uitspraak van Van Agt te discussiëren, wat hem er niet van weerhield gretig aan het radiodebat deel te nemen.

Pagina's