Aankondiging 12 February 2021 Lees meer over
Klik hier voor Nederlandse versie

Nederland en de situatie in Israël-Palestina

Oxfam Novib, SOMO, PAX en The Rights Forum organiseren een online debat met vier (kandidaat-)Kamerleden over het Nederlandse beleid ten opzichte van de kwestie Israël/Palestina. Het debat, dat online te volgens is, vindt plaats op 23 februari om 16.00 uur.

Met het aantreden van Joe Biden belooft het een interessant jaar te worden in het Midden-Oosten. Hoe moet Nederland zich verhouden tot de situatie in Israël-Palestina? En wat is er nodig om tot een duurzame vrede te komen?

Tijdens dit debat gaan Kamerleden en kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie over de situatie in Israël-Palestina en hoe het Nederlandse buitenlandbeleid een betekenisvolle rol kan spelen. Er zal teruggekeken worden op het beleid van de afgelopen jaren en vooruitgekeken op de komende regeringsperiode.

Het debat wordt geleid door Dr. Peter Malcontent. Dr. Malcontent is een erkend specialist op het terrein van de geschiedenis van de mensenrechten en het Nederlandse buitenlandse beleid op dat gebied.

We zijn blij dat we de volgende sprekers mogen verwelkomen:

Sadet Karabulut is sinds 2006 Tweede Kamerlid en woordvoerder buitenlandse zaken voor de SP.

Sjoerd Sjoerdsma is sinds 2012 Tweede Kamerlid en woordvoerder buitenlandse zaken voor D66.

Daniëlle Hirsch is kandidaat-Tweede Kamerlid voor GroenLinks en de huidige directeur van milieu- en mensenrechtenorganisatie Both Ends.

Mustafa Amhaouch is sinds 2016 Tweede Kamerlid en woordvoerder buitenlandse handel voor het CDA.

 

Via deze link kunt u zich voor het webinar aanmelden.

Kijk de webinar hier terug

© 2007 - 2024 The Rights Forum