Kijk terug 5 February 2021 Lees meer over
Klik hier voor Nederlandse versie

Shrinking Space in Area C

Kijk hier het webinar terug dat op 4 februari door European Legal Support Center (ELSC), PAX, Oxfam Novib, SOMO, en The Rights Forum werd georganiseerd. In het webinar werden het rapport van Al-Haq over shrinking space in Area C en het position paper van B’Tselem getiteld ‘A regime of Jewish supremacy from the Jordan River to the Mediterranean Sea: This is apartheid’ besproken.

Al-Haq publiceerde onlangs het rapport ‘Deprived of a Voice: An Investigation into Shrinking Space in Area C’. In het rapport beschrijft de organisatie de dagelijkse intimidatie van mensenrechtenverdedigers door Israëlische bezettingstroepen en Israëlische kolonisten uit de illegale nederzettingen in het C-gebied van de Westelijke Jordaanoever. Tijdens het webinar bespraken Suha Jarrar (Al-Haq) en Nils Mollema (voormalig Al-Haq) het rapport in het kader van de de facto annexatie van Palestijns gebied door Israël.

Daarnaast lichtte Sarit Michaeli (B’Tselem) tijdens het webinar het position paper van de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem toe dat op 12 januari werd gepubliceerd, getiteld ‘A regime of Jewish supremacy from the Jordan River to the Mediterranean Sea: This is apartheid’. In het position paper beargumenteert B’Tselem dat Israël als apartheidsregime moet worden beschouwd in het hele gebied tussen de Jordaanrivier en de Middellandse Zee.

Voor meer informatie over het webinar verwijzen wij u naar de aankondigingspagina van het online evenement op onze website.

© 2007 - 2024 The Rights Forum