Klik hier voor Nederlandse versie

Military invasions of Palestinian homes

Amnesty Nederland, Oxfam Novib, Pax en The Rights Forum organiseerden op 8 april een online lezing over de impact van militaire invasies in Palestijnse huizen op de Westelijke Jordaanoever. De online bijeenkomst is nu terug te zien.

Samen met Amnesty Nederland, Oxfam Novib en Pax organiseerde The Rights Forum op 8 april een online lezing over de impact van militaire invasies in Palestijnse huizen op de Westelijke Jordaanoever. Tijdens de lezing werd het rapport ‘A Life Exposed‘ besproken, dat in 2020 door de Israëlische mensenrechtenorganisaties Yesh Din, Physicians for Human Rights Israel (PHRI) en Breaking the Silence werd gepubliceerd.

De volgende sprekers waren bij de lezing aanwezig:

Sharona Weiss leidt de afdeling internationale betrekkingen en belangenbehartiging bij Yesh Din. Ze heeft een M.A. in Politicologie van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en een B.A. in Communicatie van de Universiteit van North Carolina-Greensboro. Ze is ook een fotograaf en redacteur voor het fotocollectief Activestills en zit in het bestuur van ActiveVision.

Dana Moss is coördinator internationale belangenbehartiging bij Physicians for Human Rights Israel (PHRI). Dana heeft een achtergrond in conflicttransformatie en heeft voor denktanks in de Verenigde Staten en in Brussel onderzoek gedaan naar MENA-beleid. Dana werkt al bijna tien jaar aan gezamenlijke Palestijns-Israëlische initiatieven en beheert programma’s waarbij verschillende belanghebbenden betrokken zijn, waaronder jongeren, journalisten en mensenrechtenactivisten. Ze heeft een M.Phil van de Universiteit van Oxford en een LLB in Rechten.

Ori Givati ​​groeide op in Emek Hefer. Tijdens de middelbare school studeerde Ori twee jaar aan UWC Costa Rica. Bij zijn terugkeer naar Israël diende hij van november 2010 tot 2013 in het Armoured Corps van de IDF. Ori voltooide een B.A. in Internationale Betrekkingen en Politicologie aan de Open Universiteit. Hij sloot zich aan bij Breaking the Silence als interviewer en is nu de Advocacy Director van de organisatie.

© 2007 - 2024 The Rights Forum