Klik hier voor Nederlandse versie

Military invasions of Palestinian homes

Amnesty Nederland, Oxfam Novib, Pax en The Rights Forum organiseren een online lezing over de impact van militaire invasies in Palestijnse huizen op de Westelijke Jordaanoever. De lezing vindt plaats op donderdag 8 april, van 14.00 tot 15.30 CET.

Most of us feel safe in our homes. As night falls, we turn out the lights, close the doors and gather inside with our families, safe in the knowledge that within our four walls, we are protected from the world outside. The knowledge that when our door is closed, no one can invade our private space without our permission enables the peace of mind and comfort we feel at home. This sense of security is stolen from Palestinians in the West Bank, where almost every night, throughout the area, armed Israeli soldiers raid Palestinian homes.

– Fragment uit het rapport ‘A Life Exposed: Military invasions of Palestinian homes in the West Bank‘ (2020)

Samen met Amnesty Nederland, Oxfam Novib en Pax organiseert The Rights Forum een online lezing over de impact van militaire invasies in Palestijnse huizen op de Westelijke Jordaanoever. Tijdens de lezing zal het rapport ‘A Life Exposed‘ worden besproken, dat door de Israëlische mensenrechtenorganisaties Yesh Din, Physicians for Human Rights Israel (PHRI) en Breaking the Silence werd gepubliceerd. De voertaal van het evenement is Engels.

De volgende sprekers zullen bij de online lezing aanwezig zijn:

Sharona Weiss leidt de afdeling internationale betrekkingen en belangenbehartiging bij Yesh Din. Ze heeft een M.A. in Politicologie van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en een B.A. in Communicatie van de Universiteit van North Carolina-Greensboro. Ze is ook een fotograaf en redacteur voor het fotocollectief Activestills en zit in het bestuur van ActiveVision.

Dana Moss is coördinator internationale belangenbehartiging bij Physicians for Human Rights Israel (PHRI). Dana heeft een achtergrond in conflicttransformatie en heeft voor denktanks in de Verenigde Staten en in Brussel onderzoek gedaan naar MENA-beleid. Dana werkt al bijna tien jaar aan gezamenlijke Palestijns-Israëlische initiatieven en beheert programma’s waarbij verschillende belanghebbenden betrokken zijn, waaronder jongeren, journalisten en mensenrechtenactivisten. Ze heeft een M.Phil van de Universiteit van Oxford en een LLB in Rechten.

Ori Givati ​​groeide op in Emek Hefer. Tijdens de middelbare school studeerde Ori twee jaar aan UWC Costa Rica. Bij zijn terugkeer naar Israël diende hij van november 2010 tot 2013 in het Armoured Corps van de IDF. Ori voltooide een B.A. in Internationale Betrekkingen en Politicologie aan de Open Universiteit. Hij sloot zich aan bij Breaking the Silence als interviewer en is nu de Advocacy Director van de organisatie.

Via deze link kunt u zich voor de online lezing aanmelden.

Kijk de webinar hier terug

© 2007 - 2024 The Rights Forum