Stichting The Rights Forum bestaat uit een bestuur, een Raad van Advies (een netwerk van oud-ministers en rechtsgeleerden), en een werkorganisatie.
Hij was van 1977 tot 1982 minister-president. Nadien was hij commissaris van de Koningin in Noord-Brabant en ambassadeur van de EU in Japan en de Verenigde Staten. Dries van Agt overleed op 5 februari 2024.
Jaap Doek is emeritus hoogleraar familie- en jeugdrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij was lid en voorzitter van de VN-commissie voor de Rechten van het Kind. Jaap Doek adviseert diverse internationale organisaties en landen ten aanzien van kinderrechten. Hij droeg bij aan de oprichting van de internationale kinderrechtenorganisatie Defence for Children, doceerde aan meerdere universiteiten en was president van de European Law Faculties Association (ELFA).
Hans Jordens is na het voltooien van zijn studie theoretische natuurkunde als docent achtereenvolgens in het voortgezet onderwijs, de universiteit van Ouagadougou (Burkina Faso) en de laatste 30 jaar aan de rijksuniversiteit Groningen werkzaam geweest. Sinds 1971 is hij betrokken bij de Palestijnse zaak.
Ghada Zeidan is een Palestijnse mensenrechtenverdediger en de oprichter en directeur van Palestine Link. Ze is expert in gender & ontwikkeling, conflicttransformatie & vredesopbouw en inclusief lokaal bestuur & burgerparticipatie, met een focus op de MENA-regio.
Berber van der Woude is politicologe. Ze werkte bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken als diplomaat en beleidsadviseur op het gebied van vredesopbouw en ontwikkeling van de veiligheid- en justitiesector in (post-)conflictgebieden zoals Burundi, Democratische Republiek Congo, Colombia en – haar laatste diplomatieke plaatsing – Ramallah. Nu werkt ze als zelfstandig adviseur, coach en facilitator voor (semi)overheidsorganisaties. Van der Woude is voorzitter en secretaris van het bestuur van The Rights Forum.
Erik Ader is oud-ambassadeur, o.a in Libanon en Jordanië. Zijn betrokkenheid bij het Israëlisch-Palestijns conflict wortelt in het verzetsverleden van zijn ouders en zijn eigen ervaringen in Israël en Palestina. Hij doet van beide verslag in het boek ‘Oorlogen & Oceanen’. In zijn in mei 2023 uitgebrachte boek ‘Kinderen van Amalek’ deelt hij zijn uitgebreide kennis van het conflict door op systematische wijze de gangbare mythes met de feiten te confronteren.
Theo van Boven is emeritus hoogleraar Internationaal Recht aan de Universiteit Maastricht. Van Boven was Speciale Rapporteur inzake Martelingen voor de VN-Mensenrechtenraad, Nederlands Vertegenwoordiger in de VN-Commissie Mensenrechten en directeur van het Mensenrechtencentrum van de VN.
Nadia Bouras is historicus aan de Universiteit Leiden, auteur en veelgevraagd spreker. Ze is gespecialiseerd in de Marokkaanse migratiegeschiedenis en de moderne geschiedenis van Marokko. Bouras staat bekend om haar bijdragen aan maatschappelijke debatten over diversiteit, integratie en racisme.
Laurens Jan Brinkhorst (D66) was staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, ambassadeur van de Europese Unie in Japan, minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, minister van Economische Zaken en fractievoorzitter van D66. In 2005 en 2006 was Brinkhorst vice-premier.
John Dugard was rechter ad hoc bij het Internationaal Gerechthof en Speciaal Rapporteur voor de Verenigde Naties. Voor de VN-Mensenrechtenraad rapporteerde hij over de mensenrechtensituatie in de bezette Palestijnse gebieden. Als hoogleraar internationaal recht was Dugard aan diverse universiteiten verbonden, waaronder de Universiteit Leiden, Princeton University, UC Berkeley en de universiteiten van New South Wales en Pretoria. Hij is lid van het Institut de Droit International.
Marcel Brus is hoogleraar Internationaal Publiekrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is Director of Studies van de International Law Association (ILA) en was lid van de Commissie van advies inzake volkenrechtelijke vraagstukken (CAVV). Brus doceerde eerder aan de universiteiten van Leiden en Oxford.
Hedy d’Ancona (PvdA) was lid van de Eerste Kamer en het Europees Parlement, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.
Nikolaos (Koos) van Dam was Nederlands ambassadeur in Irak, Egypte, Turkije, Duitsland en Indonesië. Van Dam is Arabist, politicoloog en Midden-Oosten deskundige. Hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde het boek “The Struggle for Power in Syria: Sectarianism, Regionalism, and Tribalism in Politics”. Van Dam is lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken, Commissie Vrede en Veiligheid.
Cees Flinterman is honorair hoogleraar rechten van de mens aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Maastricht, lid van het VN-Comité inzake de Uitbanning van Discriminatie van Vrouwen en voormalig directeur van de landelijke Onderzoekschool Rechten van de Mens.
Jan Keulen is journalist, gespecialiseerd in het Midden-Oosten. Keulen werkte als correspondent voor onder andere de Volkskrant en NOS in Libanon, Egypte, Mexico en Jordanië. Hij was directeur van het Doha Center for Media Freedom (2011-’14) en van The Rights Forum (2017-’19). Keulen is auteur van boeken over het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. In 2022 verscheen ‘De oorlog van gisteren, herinneringen van een correspondent’.
Tineke Lodders (CDA) was voorzitter van ontwikkelingsorganisatie ICCO, lid van de Eerste Kamer en vice- en waarnemend partijvoorzitter van het CDA.
Mairead Maguire ontving in 1976 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar inspanningen het sektarische geweld in Noord-Ierland te beëindigen. Zij is actief in interkerkelijke organisaties en de internationale vredesbeweging. Maguire is lid van de International Peace Council en zet zich in voor de rechten van de Palestijnen.
André Nollkaemper is hoogleraar Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is Nollkaemper adviseur van Bohler Franken Koppen Wijngaarden advocaten en lid van de Advies Commissie voor Volkenrechtelijke Vraagstukken.
Jan Pronk was minister voor Ontwikkelingssamenwerking, minister van VROM, en lid van de Tweede Kamer. Pronk bekleedde de post van bijzonder VN-gezant voor Soedan. Hij is emeritus hoogleraar aan het Institute of Social Studies, voorzitter van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) en voorzitter van de Society for International Development (SID) te Rome.
Mouin Rabbani is een expert op het gebied van de Palestijnse kwestie en het Midden-Oosten. Hij was senior analist en speciaal adviseur voor Israël/Palestina bij de International Crisis Group en hoofd Midden-Oosten bij de Martti Ahtisaari Peace Foundation. Daarnaast leidde hij de politieke afdeling van het bureau van de VN-gezant voor Syrië. Hij is mederedacteur van Jadaliyya en geeft hij geregeld commentaar op de ontwikkelingen in de regio.
Sylvana Simons is een voormalig Nederlands parlementslid en televisie- en radiopresentatrice. Ze was oprichter en partijleider van BIJ1. Simons kreeg nationale bekendheid door haar uitgesproken standpunten over racisme, discriminatie en emancipatie.
Lex Takkenberg bekleedde van 1989 tot 2019 diverse functie bij UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Onder meer gaf hij leiding aan het Bureau Ethiek en was hij General Counsel en Director of Operations. Hij is medeauteur van het standaardwerk “Palestinian refugees in International Law”. Momenteel is hij Senior Advisor van Arab Renaissance for Democracy and Development en doceert hij organisatie-ethiek aan de Fordham University.
Bert de Vries was fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en partijvoorzitter van het CDA. Na zijn politieke loopbaan was hij hoogleraar financieel-economisch beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Liesbeth Zegveld is advocaat, gespecialiseerd in internationaal recht en mensenrechten. In deze hoedanigheid heeft zij vele slachtoffers van mensenrechtenschendingen en schendingen van het humanitair oorlogsrecht bijgestaan. Zegveld is hoogleraar War Reparations aan de Universiteit van Amsterdam.