Fundraiser | Aangifte tegen Booking.com wegens witwassen van winsten uit Israëlische oorlogsmisdaden in Palestina

Steun onze juridische strijd tegen Booking.com voor het witwassen van geld en het profiteren van gestolen Palestijns land. Help ons een einde te maken aan de straffeloosheid van bedrijven!

Samen met Al-Haq, SOMO en ELSC heeft The Rights Forum aangifte gedaan tegen Booking.com bij het Nederlandse Openbaar Ministerie. De aangifte is bedoeld om Booking.com ter verantwoording te houden voor het profiteren van illegale nederzettingen in bezet Palestina, die onder het internationaal recht worden erkend als oorlogsmisdaden. Het bedrijf faciliteert namelijk de verhuur van vakantiehuizen die zijn gebouwd op land dat is gestolen van de Palestijnse bevolking.

Door te profiteren van ernstige schendingen van het internationaal humanitair recht sluist Booking.com de opbrengsten van misdrijven door naar Nederland – het bedrijf maakt zich op deze manier schuldig aan het witwassen van minstens 1 miljoen euro!

Ons doel: een einde maken aan de betrokkenheid van Booking.com bij internationale misdaden op gestolen Palestijns land en een einde maken aan de straffeloosheid van bedrijven die profiteren van Israëls schendingen van het internationaal humanitair recht.

Ons verzoek: grote zaken als deze kosten geld! Wij roepen supporters zoals jij op om zich bij ons aan te sluiten in deze strijd voor gerechtigheid. De coalitie heeft minimaal 10.000 euro nodig om de juridische kosten te dekken. Deze fondsen zullen worden gebruikt om de juridische kosten van de advocaat voor de strafrechtelijke klacht te dekken, en de juridische kosten die nodig zijn om beroep aan te tekenen bij de rechtbank in het geval de officier van justitie besluit niet over te gaan tot vervolging.

Het verspreiden van de boodschap op sociale media en binnen je netwerk en WhatsApp-groepen zal ook enorm helpen onze boodschap te versterken en meer steun voor de zaak te krijgen!

Wie zijn wij?

Palestijnse organisaties waarschuwen al tientallen jaren voor de betrokkenheid van Booking.com en andere bedrijven bij oorlogsmisdaden tegen de Palestijnse inheemse bevolking. Ze werken nu samen met Nederlandse NGO’s om het bedrijf in Nederland aan te klagen. De medeindieners zijn:

Al-Haq, de oudste Palestijnse mensenrechtenorganisatie in de regio, werd in 1979 opgericht om de mensenrechten en de rechtsstaat in de bezette Palestijnse gebieden (OPT) te beschermen en te bevorderen. De organisatie heeft een speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties.

SOMO, een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in medeplichtigheid van bedrijven aan mensenrechtenschendingen

Het European Legal Support Centre (ELSC), dat zich bezighoudt met strategische rechtszaken in Europa om de belangenbehartiging van de Palestijnse rechten te ondersteunen en een einde te maken aan de straffeloosheid van private en publieke actoren die Israëls schendingen van de Palestijnse mensenrechten faciliteren.

En wijzelf; The Rights Forum, een onafhankelijke Nederlandse organisatie die werkt aan een rechtvaardig beleid ten aanzien van Palestina in Nederland.

We worden gesteund door het Palestine Institute for Public Diplomacy (PIPD), een organisatie die pleit voor de bevrijding van Palestina van alle vormen van kolonistenkolonialisme, en ‘Don’t Buy into the Occupation’, een coalitie van 25 maatschappelijke organisaties die de financiële verhoudingen te onderzoeken en bloot te leggen. tussen bedrijven die betrokken zijn bij de illegale Israëlische nederzettingenonderneming in de Bezette Palestijnse gebieden en Europese financiële instellingen.

Het is nu meer dan ooit van cruciaal belang om de Palestijnen te steunen in de strijd tegen het Israëlische kolonialisme dat kan voortbestaan dankzij de steun van Europese bedrijven als Booking.com!

Wilt u ons steunen in het eisen van een einde aan de bedrijfswinsten uit flagrante misdaden tegen het Palestijnse volk? Samen kunnen we een verschil maken. Bedankt voor jullie solidariteit en steun.

 

Je maakt op deze pagina je donatie rechtstreeks aan het ELSC. In het geval dat de donaties het totale bedrag overschrijden dat nodig is voor deze zaak, zullen de donaties worden gebruikt voor andere projecten van het ELSC voor strategische rechtszaken tegen Europese private of publieke actoren die betrokken zijn bij oorlogsmisdaden in Palestina. Jouw donatie, hoe klein ook, zal een wezenlijk verschil maken bij het ondersteunen van onze inspanningen om Booking.com verantwoordelijk te houden en een einde te maken aan zijn medeplichtigheid aan het Israëlische koloniale project. 

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy