Henri Veldhuis Symposium 2023

Om Henri Veldhuis en zijn gedachtegoed te eren organiseerde The Rights Forum in 2019 voor het eerst het Henri Veldhuis Symposium. Dit jaar vindt, in samenwerking met Kairos Sabeel, de derde editie plaats met als thema 75 jaar Nakba. Naast een inhoudelijk programma zijn er workshops en is er aandacht voor muziek en cultuur.

Datum

Zaterdag 15 april

Tijd

10.00 – 17.00

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg
(naast station Culemborg)

 

Ramsey Baroud verzorgt een keynote speech met als thema De voortdurende Nakba. Baroud is een Amerikaans-Palestijnse journalist en schrijver. Hij zal ook een workshop verzorgen over het Recht op terugkeer.

Jonathan Huseman (Amnesty) geeft een workshop over Apartheid.

René de Reuver (scriba Protestantse Kerk Nederland) gaat in op de rol van de kerken. Hij bezocht onlangs Israël/Palestina en zal ongetwijfeld vertellen over zijn ervaringen.

Nederlandse politici (namen volgen) behandelen de rol van de Nederlandse politiek. Berber van der Woude zal het gesprek leiden.

Ingrid Rollema (Hope Foundation) verzorgt een workshop over de betekenis van kunst in Gaza, op de Westoever en in de Palestijnse diaspora.

Marianne Dagevos (Podium voor Palestina) gaat in op Palestijnse literatuur.

Dichteres Amal Karam en het Orchestre Al Jamal zullen een deel van het culturele programma verzorgen.

 

 

U wordt allen hartelijk uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Het dagvullende programma inclusief lunch kost € 12,50.

Ben je een student? Dan kun je gratis deelnemen. Stuur ons een e-mail met je naam en voornaam om je aan te melden.

Via onderstaand formulier kunt u zich voor het symposium aanmelden. Wij hopen u op 15 april in Culemborg te verwelkomen!

 

Naam(Vereist)
Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 

Henri Veldhuis 1955 – 2018

De in 2018 jaar overleden predikant Henri Veldhuis was filosoof, theoloog en geleerd Bijbelkenner.

Hij was een tegenstrever van formaat van christen-zionisten, een onvermoeibaar pleitbezorger voor de rechten van Palestijnen en een man die ook leefde vanuit liefde voor Israël.

Henri was van heel grote betekenis voor The Rights Forum. Hij was vanaf de oprichting in 2009 een gedreven bestuurslid. Bovenal gedenken wij hem als een wijze, goede vriend.

© 2007 - 2023 The Rights Forum / Privacy Policy