Al getekend Doel

Wat is er aan de hand?

De nieuwe Israëlische regering is van plan duizend Palestijnen te deporteren. Hun dorpen moeten plaatsmaken voor een militair oefenterrein voor het bezettingsleger.

Het gaat om acht dorpen in Masafir Yatta, het heuvelgebied ten zuiden van de stad Al-Khalil (Hebron) op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Deportatie van een onder bezetting levende bevolking is een oorlogsmisdaad.

Wat is Israëls doel?

De deportatie is onderdeel van Israëls illegale kolonisering van bezet Palestijns gebied, die al decennia ongeremd plaatsvindt. Dagelijks worden Palestijnse huizen gesloopt, boomgaarden omgehakt, land afgepakt en terreur gezaaid.

Intussen heeft Israël circa 750 duizend burgers in illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied gehuisvest. Ook dat is een oorlogsmisdaad.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Nederland kijkt ondanks zijn verplichtingen onder internationaal recht en de eigen Grondwet al tientallen jaren weg van Israëls onderdrukking van de Palestijnen. Israël krijgt ruim baan voor het begaan van steeds ernstiger en openlijker misdaden. De aangekondigde deportatie van duizend burgers laat zien waar dat toe leidt.

Onze eis.

We gaan als samenleving niet toekijken hoe Israël Palestijnse burgers deporteert. Nederland moet van Israël eisen af te zien van de deportatie, desnoods ten koste van sancties. Er moet nu een eind komen aan het gedogen van Israëls misdaden!

Teken de petitie!

Petitie template (kopieer deze)

%%je handtekening%%

1 handtekeningen = 0% van doel
0
3,500
Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor deze petitie en worden niet gedeeld met derden.

Laatste ondertekenaars
2,649 Anoniem
2,648 Carien Bouter
2,647 Cees Alberts
2,646 Anoniem
2,645 Anoniem
2,644 Fatima Khamkhoeva
2,643 Helena Sluijk
2,642 Salma Mahdaoui
© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy