En dat is 45 17 juli 2017 Lees meer over

Bezettingstroepen schieten Palestijn dood

Bij een operatie op de bezette Westelijke Jordaanoever hebben Israëlische militairen een Palestijnse man gedood. Hij is de 45e Palestijn die dit jaar door Israëlisch geweld om het leven komt.

Ammar Ahmad Khalil al-Tirawi in een ongedateerde video.

Het slachtoffer is de 34-jarige Ammar Ahmad Khalil al-Tirawi uit het dorp Kafr ’Ayn. Israëlische militairen, politiemensen en een undercover-eenheid vielen zondag met groot vertoon van macht het dorp binnen, schrijven het Palestinian Centre for Human Rights en meerdere nieuwsorganisaties. Zij zouden op zoek zijn geweest naar Al-Tirawi, die verdacht werd van betrokkenheid bij twee schietincidenten een dag eerder. Daarbij zou op een auto met een Palestijnse inzittende en op een Israëlische militaire post zijn geschoten.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger zou Al-Tirawi een zelfgemaakt wapen op de troepen hebben gericht, die hem vervolgens doodschoten en zijn lichaam meenamen. Een 28-jarig familielid raakte bij de operatie gewond en werd opgepakt.

Al-Tirawi is de 45e Palestijn die dit jaar door geweld van Israëlische troepen, kolonisten of burgers omkomt. Een aantal van hen werd gedood tijdens demonstraties, anderen nadat zij militairen of politiemensen aanvielen of zouden hebben aangevallen of bedreigd. In diezelfde periode kwamen tien Israëli’s om ten gevolge van Palestijns geweld.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy