Aankondiging 19 mei 2017 Lees meer over

Bijeenkomsten in het kader van vijftig jaar Israëlische bezetting

Op 6, 7 en 8 juni organiseert The Rights Forum een aantal bijeenkomsten in het kader van de Israëlische bezetting van Palestina, die in die week precies vijftig jaar duurt.

Kunstwerk van de Britse artiest Banksy. Een deel van Banksy’s werk is gewijd aan de gewelddadige Israëlische overheersing van de Palestijnen. Banksy is initiatiefnemer van The Walled Off Hotel in Bethlehem, en maakte een toeristische video over Gaza.

Dinsdag 6 juni, Amsterdam, ‘50 Years of Occupation of the Westbank and Gaza’

Een bijeenkomst om te herdenken, te informeren en te inspireren. Te gast zijn onder meer de Israëlische journaliste Amira Hass, bekend van haar kritische artikelen in het dagblad Haaretz, en de Palestijns-Amerikaanse journalist en politicoloog Rami Khouri. Verder werken prominente musici, dichters, schrijvers en activisten mee. Engelstalig. Inclusief maaltijd.

Datum: Dinsdag 6 juni
Tijd: 18.00 – 22.30 uur
Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam

Bekijk het uitgebreide programma.

Woensdag 7 juni, Den Haag, ‘Compromising Journalism?’, Amira Hass & Derk Walters

Amira Hass (Haaretz) vertelt over haar journalistieke werk in Israël. Het wordt steeds moeilijker kritiek te uiten op de bezetting en het handelen van regering en leger. Wat maakt zij mee en hoe houdt zij het vol?
Derk Walters, tot voor kort correspondent van NRC Handelsblad in Israël/Palestina, deelt zijn ervaringen. Vorige maand kreeg hij van de Israëlische autoriteiten te horen dat zijn visum als journalist niet wordt verlengd.
Georganiseerd in samenwerking met Een Ander Joods Geluid. Engelstalig. Kaarten beperkt voorradig; reserveren wordt aanbevolen.

Datum: Woensdag 7 juni
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Bekijk het uitgebreide programma

Bestel kaarten

Woensdag 7 juni, Groningen, lezing & interview Rami Khouri

De Palestijns-Amerikaanse journalist en politicoloog Rami Khouri houdt een lezing over vijftig jaar bezetting van Palestina. Aansluitend volgt een interview door Jan Keulen, directeur van The Rights Forum.
Georganiseerd in samenwerking met de Stichting Groningen-Jabalya.

Datum: Woensdag 7 juni
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Offerhauszaal, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Bekijk het uitgebreide programma

Donderdag 8 juni, Enschede, bijeenkomst in het kader van 50 jaar bezetting

Theatermaker Ibrahim Mousa speelt een deel van zijn monoloog Transit, over een Nederlands-Palestijnse advocaat die zijn zieke vader van Hebron naar Nederland laat overkomen voor een hartoperatie. Helaas overleeft de vader de operatie niet.
Jan Keulen gaat, in samenspraak met de aanwezigen, in op vijftig jaar bezetting, verzet en de noodzaak om vast te houden aan de principes van het internationaal recht.
Verder een voorvertoning van de documentaire The Holy Road van fotograaf Dirk-Jan Visser en NRC-journalist Derk Walters.
Georganiseerd in samenwerking met Enschede voor Vrede, Palestina Werkgroep Enschede en de Oecumenische Vrouwengroep Twente-Bethlehem.

Datum: Donderdag 8 juni
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek, Pijpenstraat 15, Enschede

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy