En dat is 25 23 mei 2017 Lees meer over

Israëlische militairen schieten 15-jarige jongen dood

Bij Bethlehem hebben Israëlische militairen een 15-jarige jongen gedood. Hij zou hen hebben bedreigd met een mes.

De jongen is de 25e Palestijn die dit jaar als gevolg van Israëlisch geweld is omgekomen.

De jongen, Raed Ahmad Radayda, is afkomstig uit het dorp Al-Ubeidiya in het district Bethlehem, schrijft het persbureau Ma’an. Hij zou maandag een door Israëlische militairen bemand checkpoint hebben benaderd met een mes in de hand. De militairen schoten hem meteen dood. Aan de zijde van de militairen waren geen gewonden te betreuren. Raed Ahmad Radayda is de 25e Palestijn die dit jaar door geweld van Israëlische militairen of kolonisten om het leven komt.

Raed Ahmad Radayda, de omgekomen jongen

Gewonden bij demonstraties

Elders op de bezette Westelijke Jordaanoever raakten bij demonstraties ten minste twintig Palestijnen gewond door Israëlische kogels. In de Palestijnse gebieden werd gisteren een algemene staking gehouden in solidariteit met de circa 1500 Palestijnse hongerstakers in Israëlische gevangenissen. Op meerdere plaatsen drukten bezettingstroepen demonstraties met harde hand de kop in. De demonstraties braken uit rond het moment dat de Amerikaanse president Trump in Israël arriveerde.

Bij het checkpoint Qalandiya raakten acht demonstranten gewond door scherpe munitie en tien anderen door rubberkogels (kogels omhuld met een laagje rubber). Volgens ooggetuigen schoten militairen vanaf daken op de demonstranten. Tientallen demonstranten en voorbijgangers moesten ter plekke worden behandeld vanwege de inademing van traangas.

Ook bij Nabi Saleh en in en bij Hebron gebruikten bezettingstroepen geweld om demonstraties de kop in te drukken. Bij Nabi Saleh werden twee jonge demonstranten met scherpe munitie neergeschoten. Ook in Gaza werd gedemonstreerd in solidariteit met de Palestijnse gevangenen die sinds 17 april in hongerstaking zijn. Daar werd één jonge demonstrant in een been geschoten.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Het probleem is allang niet meer de bezetting. Het probleem is het gedogen ervan.

Ramsey Nasr Schrijver / dichter / acteur

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy