En dat is 34 21 juni 2017 Lees meer over

Israëlische militairen schieten Palestijn dood

Opnieuw hebben Israëlische militairen een jonge Palestijn gedood. Hij zou de militairen met een mes hebben bedreigd. Hij is de 34e Palestijn die dit jaar door geweld van Israëli’s om het leven is gekomen.

Volgens het Palestijnse persbureau Ma’an is het slachtoffer de 23-jarige Baha’a Imad Samir al-Harbi, afkomstig uit het dorp Al-Azariya op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Hij werd gedood bij een Israëlisch checkpoint ten noorden van Jeruzalem.

De gedode Baha’a al-Harbi.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger zou de jongeman de militairen bij het checkpoint met een mes hebben bedreigd. Die openden daarop het vuur op hem. De militairen bleven ongedeerd.

Al-Harbi is de 34e Palestijn die dit jaar door geweld van Israëlische militairen of kolonisten is omgekomen. In een aantal gevallen zou het slachtoffer militairen hebben bedreigd met een mes of schroevendraaier. Mensenrechtenorganisaties verwijten het Israëlische leger geregeld een shoot-to-kill-beleid te volgen, waarbij ook Palestijnen die geen werkelijke bedreiging vormen per definitie worden doodgeschoten.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy