En dat is 26 27 mei 2017 Lees meer over

Neergeschoten Palestijn bezwijkt aan verwondingen

Een Palestijnse man die eerder in de week werd neergeschoten nadat hij een Israëlische politieman aanviel, is bezweken aan zijn verwondingen.

Hij is de 26e Palestijn die in 2017 als gevolg van Israëlisch geweld is omgekomen.

De 45-jarige Muhammad Abd al-Rahman, afkomstig uit Tulkarem op de Westelijke Jordaanoever, viel dinsdag in het Israëlische Netanya een politieman aan met een mes en werd direct neergeschoten. De politieman raakte lichtgewond. De gewonde Palestijn werd gearresteerd en naar een ziekenhuis overgebracht.

De neergeschoten man.

De Israëlische autoriteiten verboden de Israëlische media verdere mededelingen over de zaak te doen. Het Palestijnse persbureau Ma’an meldt dat de man donderdag aan zijn verwondingen is bezweken. Abd al-Rahman is de 26e Palestijn die dit jaar door Israëlische militairen, politiemensen of kolonisten is gedood. Een aantal van de slachtoffers kwam om bij demonstraties, anderen zouden Israëlische militairen of politiemensen hebben aangevallen.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Het probleem is allang niet meer de bezetting. Het probleem is het gedogen ervan.

Ramsey Nasr Schrijver / dichter / acteur

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy