Mensenrechten 15 december 2021 Lees meer over

Onderteken onze nieuwjaarswens aan ABP en PFZW: staak de steun aan Israëlische misdaden!

Met een nieuwjaarskaart roept The Rights Forum de pensioenfondsen ABP en PFZW op hun steun aan de illegale Israëlische kolonisering van Palestijns gebied te beëindigen. U kunt de kaart mede ondertekenen.

De nieuwjaarskaart aan ABP en PFZW.

De beide pensioenfondsen beleggen honderden miljoenen euro’s in bedrijven die actief bijdragen aan de bouw en groei van de illegale Israëlische ‘nederzettingen’ (kolonies) in bezet Palestijns gebied. Alsof dat anno 2021 niet fout genoeg is, is het belegde kapitaal afkomstig van Nederlandse werknemers die verplicht bij de fondsen zijn aangesloten. Met lede ogen moeten zij aanzien hoe hun geld ten goede komt aan een koloniseringsproject dat door de VN-Veiligheidsraad in bindende resoluties is veroordeeld en gepaard gaat met militaire bezetting, apartheid en oorlogsmisdaden.

Met de nieuwjaarskaarten drukken wij de pensioenfondsen met de neus op hun verplichtingen om de mensenrechten, het internationaal recht, de internationale gedragscodes voor maatschappelijk verantwoord ondernemen én de gevoelens van de bij hen aangesloten Nederlanders te respecteren. Het nieuwe jaar biedt de fondsen een nieuwe kans.

De tekst op de achterkant van de nieuwjaarskaarten luidt:

Een weg die stuit op een afscheidingsmuur voert niet naar vrede.

Die route begint bij het respecteren van vrijheid en mensenrechten voor iedereen.

Niet alleen in woorden, maar vooral in daden.

Staak uw beleggingen in bedrijven die de illegale kolonisering van bezet Palestina faciliteren.

En draag in 2022 daadwerkelijk bij aan vrede.

U kunt de kaarten mede ondertekenen. Stuur ons een e-mail, dan zorgen wij ervoor dat uw naam op de kaarten wordt vermeld. Wilt u alleen een van beide kaarten ondertekenen, geef dat dan duidelijk aan. Uw gegevens worden uitsluitend voor deze actie gebruikt en niet aan derden verstrekt.

Natuurlijk kunt u de fondsen ook zelf een nieuwjaarswens sturen. Hoe vaker zij te horen krijgen dat het beleggen in misdaden onacceptabel is, hoe beter. U vindt de adresgegevens op de websites van ABP en PFZW.

Wilt u meer weten over de foute beleggingen van ABP en PFZW? Lees onze artikelen.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy