Berber van der Woude

Berber van der Woude is voormalig diplomate en maakt deel uit van het bestuur van The Rights Forum

12 juni 2024 Lees meer over

Berber van der WoudeDe fascisten zijn hier. Wees op je hoede.

Gisteren werden de eerste namen bekendgemaakt van de ministerploeg die binnenkort de leiding neemt over ons land. “Ik was al bezorgd over Schoof als premier. Nu blijkt dat het allemaal nog erger kan,” schrijft Berber van der Woude.

PVV Kamerlid Gidi Markuszower in de Tweede Kamer. Markuszower, beoogd minister in het nieuwe kabinet, werd in 2010 aangemerkt als "integriteitsrisico" omdat hij informatie overdroeg aan een vreemde mogendheid. (c) Alamy

Gisteren werden de eerste ‘poppetjes’ bekend van de regering die binnenkort de leiding neemt over ons land. Ik was al bezorgd over Schoof als premier. Nu blijkt dat het allemaal nog erger kan.

Ruben Brekelmans

Ruben Brekelmans op Defensie. Eerder deze week uitte hij felle kritiek op Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim, nadat die had gesuggereerd dat Israël zich bij de operatie die leidde tot het vrijkomen van vier gijzelaars van disproportioneel geweld had bediend (247 doden, ruim 400 gewonden).

Eichelsheim deed die uitspraak op basis van zijn militaire kennis en 38 jaar defensie-ervaring. Maar in Brekelmans’ veiligheidsvisie krijgt het blind de feiten volgen van oude bondgenootschappen – waarvan de magie al lang is uitgewerkt – voorrang. En hoge ambtenaren zijn handig als ze zeggen wat je als minister denkt, anders mogen ze gewoon hun mond houden.

Mona Keizer

Mona Keijzer op Wonen. Zonder blikken of blozen stelt ze:

Jodenhaat is onderdeel van de cultuur in islamitische landen.

Ze wil daarom inburgeraars de BBB-versie van de belangrijkste les van de Holocaust door de strot duwen: wat wij Europeanen in de Tweede Wereldoorlog met de Joden hebben gedaan, rechtvaardigt een genocide op Arabieren om Israël te beschermen.

Gidi Markuszower

Maar de meest verontrustende is toch wel Gidi Markuszower op migratie en als vicepremier. Dit is wat hij in 2010 zei over Joden die enige kritiek hebben op het toen al buitensporig gewelddadig gedrag van Israël:

In het oude Polen (waar mijn roots liggen), wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden ze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.

Toen hij zich namens de PVV-kandideerde als Kamerlid in 2010 werd hij aangemerkt als “integriteitsrisico” omdat hij informatie overdroeg aan een vreemde mogendheid en contacten had met een buitenlandse inlichtingendienst (kortom: spionage).

Eerder werd hij ook opgepakt wegens het dragen van een vuurwapen. Dat deze man nu dit ambt zal gaan bekleden, is de perfecte illustratie voor de verknipte en verraderlijke staat van dit land.

Onverschilligheid

Dat veel nieuwsmedia deze ontwikkelingen allemaal brengen alsof ze de normaalste zaak van de wereld zijn, neem ik ze erg kwalijk. Het is een groot privilege te roepen dat de soep niet zo heet gegeten wordt, dat onze instituties robuust zijn.

De fascisten zijn hier. Wees op je hoede.

Luister naar deze krachtige speech van de Filipijnse journaliste en Nobelprijswinnares Maria Ressa:

If you future leaders don’t fight for democracy right now, there will be little left for you to lead.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy