En dat is 47 20 juli 2017 Lees meer over

Palestijn na aanval met mes neergeschoten en overreden

Opnieuw is vandaag een Palestijnse burger door Israëlische bezettingstroepen gedood. Hij zou met een mes een aanval hebben willen plegen, en werd vervolgens neergeschoten en overreden. In de afgelopen elf dagen kwamen elf Palestijnen door Israëlisch geweld om het leven.

Het slachtoffer op de plaats des onheils.

Opnieuw is vandaag een Palestijnse burger door Israëlische bezettingstroepen gedood. Hij zou met een mes een aanval hebben willen plegen, en werd vervolgens neergeschoten en overreden. In de afgelopen elf dagen kwamen elf Palestijnen door Israëlisch geweld om het leven.

Vanmiddag is op de Westelijke Jordaanoever opnieuw een Palestijnse burger door Israëlische bezettingstroepen gedood. Het slachtoffer is de 26-jarige Muhammad Husayn Ahmad Tnouh. Hij is de 47e Palestijnse burger die dit jaar door Israëlisch geweld omkomt.

Muhammad Husayn Ahmad Tnouh.

Het incident vond plaats bij het Palestijnse dorp Tuqu’ op de door Israël bezette Westoever. Volgens een Israëlische legerwoordvoerder probeerde Tnouh ter hoogte van een bij de ingang van het dorp opgezet Israëlisch checkpoint militairen met een mes te steken, en werd hij daarom doodgeschoten. Onder de Israëlische militairen vielen geen gewonden.

Ooggetuigen vertelden dat het incident zich afspeelde bij de school van Tuqu’. Tnouh zou door Israëlische militairen met vier kogels zijn neergeschoten en daarna met een legerjeep zijn overreden. Een woordvoerder van de Rode Halve Maan verklaarde dat hulpdiensten door de Israëlische militairen werden verhinderd het slachtoffer te bereiken.

In reactie op de dood van de Palestijn braken onlusten uit tussen bewoners van Tuqu’ en de Israëlische militairen. Daarop beschoten de militairen de menigte, waarbij een Palestijnse politieagent in het hoofd werd geraakt. Over zijn toestand bestaat onduidelijkheid.

Tien dagen geleden werd door Israëlische bezettingstroepen bij Tuqu’ een 24-jarige Palestijn gedood na een vermeende ‘ramaanval’. In januari werd bij hetzelfde dorp een 17-jarige Palestijn gedood; de jongen keek vanaf honderd meter toe bij een botsing tussen Israëlische troepen en dorpelingen toen hij van grote afstand met zes kogels werd doodgeschoten.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy