Aankondiging 27 oktober 2020 Lees meer over

Israëls overheersing van Palestijns gebied is de facto annexatie

In een webinar licht de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem vrijdag 30 oktober toe waarom de Israëlische bezetting van Palestijns gebied neerkomt op de facto annexatie, en directe internationale maatregelen daartegen noodzakelijk zijn.

In het kader van de ‘normalisering’ van de betrekkingen met de Verenigde Arabische Emiraten beloofde de Israëlische regering de aangekondigde formele annexatie van delen van de bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever op te schorten. De internationale gemeenschap haalde opgelucht adem.

Ten onrechte, schrijft de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem in een op 27 oktober verschenen rapport, getiteld The Annexation That Was and Still Is. Daarin zet het uiteen dat de Israëlische bezetting van Palestijns gebied neerkomt op de facto annexatie, en er geen enkele reden is voor opluchting. Integendeel, de internationale gemeenschap heeft de ‘verantwoordelijkheid, macht en mogelijkheden om direct actie te ondernemen tegen de bezetting en feitelijke annexatie’.

Vrijdag 30 oktober om 10.00 uur lichten uitvoerend directeur Hagai El-Ad en onderzoeksdirecteur Yael Stein van B’Tselem het rapport in een Zoom-webinar toe. Belangstellenden kunnen zich (gratis) aanmelden. Aanbevolen voor alle politici, journalisten en anderen die bij het thema Israël/Palestina betrokken zijn.

meld je hier aan >

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy