Den Haag, 4 juli 29 juni 2017

B’Tselem presenteert interactieve documentaire

Veldwerker Iyad Haddad van de vooraanstaande Israëlische mensenrechten­organisatie B’Tselem presenteert op dinsdag 4 juli de interactieve documentaire ‘The Invisible Walls of Occupation’. Aansluitend spreken Haddad en directeur Jan Keulen van The Rights Forum over de situatie in de bezette Palestijnse gebieden.

Veldwerker Iyad Haddad van de vooraanstaande Israëlische mensenrechtenorga­nisatie B’Tselem presenteert op dinsdag 4 juli de interactieve documentaire ‘The Invisible Walls of Occupation’. Aansluitend spreken Haddad en directeur Jan Keulen van The Rights Forum over de situatie in de bezette Palestijnse gebieden.

4 juli, 19.30 uur  |  Nutshuis, Den Haag  |  GRATIS TOEGANG

The Invisible Walls of Occupation is een interactieve documentaire van B’Tselem over de wurgende impact van de Israëlische bezetting op het leven van de inwoners van Burqah, een Palestijns dorp op de Westelijke Jordaanoever. Burqah is een doorsnee Palestijns dorp, een dorp zoals er zovele zijn, en het geschetste beeld weerspiegelt de leefsituatie van een groot deel van de Palestijnse bevolking in bezet gebied.

De Palestijnse veldwerker Iyad Haddad van B’Tselem deed uitvoerig onderzoek in Burqah en voorziet de documentaire van commentaar. Al dertig jaar documenteert hij Israëlische mensenrechten­­schendingen in bezet gebied.

Haddad is momenteel in Den Haag in het kader van het Shelter City-project, dat mensen­rechten­­verdedigers die onder zware of gevaarlijke omstandigheden werken tijdelijke opvang, veiligheid en training biedt. Shelter City is een initiatief van de mensenrechten­organisatie Justice and Peace Nederland, dat de avond organiseert in samenwerking met The Rights Forum, een kenniscentrum dat zich inzet voor een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël. Na afloop van de documentaire spreken Haddad en Rights Forum-directeur Jan Keulen over de situatie in de bezette Palestijnse gebieden.

De avond is gratis toegankelijk. Bezoekers wordt verzocht zich vooraf aan te melden via [email protected]

Datum Dinsdag 4 juli 2017
Tijdstip 19.30 – 21.00 uur
Lokatie Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag
Toegang Gratis. Vooraf aanmelden via [email protected]

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy