Petitie 5 juli 2017 Lees meer over

Vrijheid voor Khalida Jarrar en Khitam Sa’afin

Twee vooraanstaande Palestijnse leiders werden afgelopen weekend door Israëlische bezettingstroepen van hun bed gelicht en met onbekende bestemming afgevoerd. In een petitie wordt hun directe vrijlating geëist. 

Campagne voor de vrijlating van Jarrar en Sa'afin.

Twee vooraanstaande Palestijnse leiders werden afgelopen weekend door Israëlische bezettingstroepen van hun bed gelicht en met onbekende bestemming afgevoerd. In een petitie wordt hun directe vrijlating geëist.

Afgelopen weekend werden twee belangrijke Palestijnse vrouwelijke leiders tijdens nachtelijke razzia’s van hun bed gelicht en door Israëlische bezettingstroepen afgevoerd. Khalida Jarrar is lid van het Palestijnse parlement, prominent feminist en voorvechter van mensenrechten. Khitam Sa’afin is voorzitter van de bond van Palestijnse vrouwenorganisaties en zet zich in voor de rechten van Palestijnse vrouwen in een soeverein en van Israëlische bezetting bevrijd Palestina.

De ‘arrestatie’ van beide vrouwen moet gezien worden in het licht van de Israëlische politiek om de Palestijnse samenleving van haar leiderschap te beroven. In Palestina en daarbuiten is er furieus op gereageerd. Samidoun, de NGO die zich inzet voor Palestijnse gevangenen, is een petitie gestart waarin hun directe vrijlating wordt geëist.

The Rights Forum is solidair met die eis en roept op tot steun voor de petitie en andere activiteiten die kunnen bijdragen aan de directe vrijlating van Jarrar en Sa’afin. In het bijzonder doet The Rights Forum een beroep op Nederlandse politieke partijen, vakbonden en maatschappelijke organisaties om er bij Israël op aan te dringen de op Palestijnse leiders gerichte heksenjacht onmiddellijk te beëindigen.

Steun de petitie

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Zonder rechtvaardigheid is er in het vredesproces geen vooruitgang mogelijk.

Tineke Lodders Politica

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy