Bijeenkomst 11 maart 2019 Lees meer over

De hopeloze positie van Palestijnse vluchtelingen in Libanon

Op donderdag 14 maart organiseren het Nederlands Palestina Komitee en The Rights Forum een informatieve bijeenkomst over de positie van de Palestijnse vluchtelingen in Libanon.

Het vluchtelingenkamp Burj Barajneh in Libanon is in 1948 door het Rode Kruis opgericht voor de tijdelijke opvang van Palestijnen die uit Galilea waren verdreven. Anno 2019 is het kamp overbevolkt en leeft de bevolking in armoede.

Nergens is de positie van Palestijnse vluchtelingen zo slecht als in Libanon. Dat is van oudsher het geval. Maar afgelopen jaren is de situatie verder verslechterd door de massale instroom van Palestijnse vluchtelingen uit het door oorlog geteisterde buurland Syrië.

Deskundigen Nora Stel (Universiteit Utrecht) en Gerard Jonkman (The Rights Forum) verzorgen op donderdag 14 maart in het Amsterdamse CREA Theater een inleiding over de situatie van Palestijnse vluchtelingen in Libanon, en over die van Palestijnse jongeren in het bijzonder. Aansluitend bestaat ruimte voor vragen en debat.

De informatieve bijeenkomst wordt georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee en The Rights Forum. Toegang is gratis. De voertaal is Nederlands.

Bijeenkomst: Positie van Palestijnse vluchtelingen in Libanon
Wanneer: Donderdag 14 maart 2019 | 19.30 tot 21.30 uur | Inloop vanaf 19.15 uur
Waar: CREA Theater | Nieuwe Achtergracht 170 | 1018 WV Amsterdam

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy