Le Trio Joubran 16 May 2021 Lees meer over
Klik hier voor Nederlandse versie

The Rights Forum presenteert het Palestijns Muziekfestival

Van 18 tot en met 22 mei vindt in Rotterdam het Eurovisie Songfestival plaats. Israël behoort zoals gebruikelijk tot de deelnemers, Palestina niet. Palestijnse muziek is in Nederland relatief onbekend. Daarom laten we u tot en met 22 mei dagelijks een nummer van een Palestijnse artiest of groep horen. Vandaag deel 1 van de serie: Le Trio Joubran.

Le Trio Joubran

Le Trio Joubran bestaat uit drie Palestijnse broers, Samir, Wissam en Adnan, afkomstig uit een geslacht van luitbouwers en -spelers. Hun overgrootvader, grootvader en vader waren net als de drie broers virtuozen op het klassieke instrument. Al dan niet aangevuld met vaste percussionist Youssef Hbeisch en uiteenlopende gastmusici heeft het trio inmiddels met veel succes op tal van grote podia gestaan.

De broers deinzen niet terug voor het verkennen van nieuwe muzikale wegen, maar staan bovenal in een lange, typisch Palestijnse traditie. Zij beschouwen hun muziek als een bijdrage aan de strijd van het Palestijnse volk voor erkenning en bevrijding.

Het nummer dat het trio hier ten gehore brengt is The Trees We Wear, afkomstig van het album The Long March. Het wordt gebracht in een bijzondere, covid proof uitvoering. De muzikanten dragen het op aan het publiek dat ze vanwege de pandemie zo lang hebben moeten missen.

© 2007 - 2022 The Rights Forum