Henri Veldhuis Symposium 2022

Om Henri Veldhuis en zijn gedachtengoed te eren organiseerde The Rights Forum in 2019 voor het eerst het Henri Veldhuis Symposium. Dit jaar vindt in samenwerking met Kairos Sabeel de tweede editie plaats, met het thema Israël/Palestina en de ontkenning van oorlogsmisdaden.

Datum

Zaterdag 21 mei

Tijd

10.30 – 17.30

Locatie

Grote of Barbarakerk

Grote Kerkstraat 2, Culemborg

 

Tijdens het symposium zullen in vier paneldiscussies de volgende onderwerpen worden besproken:

Israël/Palestina in de Nederlandse media

Het Joods Nationaal Fonds

De Israëlische nederzettingen en de annexatie van Palestijns gebied

Het christen-zionisme

 

Mouin Rabbani zal de keynote speech verzorgen. De Nederlands-Palestijnse Rabbani is Midden-Oostenexpert en heeft veelvuldig gepubliceerd over de kwestie-Israël/Palestina.

Andere sprekers zijn onder andere Jan Keulen (voormalig directeur van The Rights Forum en Midden-Oostencorrespondent), Erik Ader (voormalig diplomaat en ambassadeur en schrijver van het boek Oorlogen en Oceanen), Jan den Hertog (bestuurslid van Kairos-Sabeel Nederland), Bram Grandia (predikant van de Protestantse Kerk) en Jacqueline de Bruijn (politicoloog, communicatiewetenschapper en gespecialiseerd in Nederlandse berichtgeving over Palestina). Andere sprekers zullen op een later moment worden bekendgemaakt.

Naast de paneldiscussies krijgen bezoekers van het symposium de gelegenheid om in workshops met de verschillende sprekers in gesprek te gaan en de onderwerpen verder uit te diepen.

U wordt allen hartelijk uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Het dagvullende programma inclusief lichte lunch kost 12,50 euro.

Ben je een student? Dan kun je gratis deelnemen. Stuur ons een e-mail met je naam en voornaam om je aan te melden.

Via onderstaand formulier kunt u zich voor het symposium aanmelden. Wij hopen u op 21 mei in Culemborg te mogen verwelkomen!

 

Naam(Vereist)
Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 

Henri Veldhuis 1955 – 2018

De in 2018 jaar overleden predikant Henri Veldhuis was filosoof, theoloog en geleerd Bijbelkenner.

Hij was een tegenstrever van formaat van christen-zionisten, een onvermoeibaar pleitbezorger voor de rechten van Palestijnen en een man die ook leefde vanuit liefde voor Israël.

Henri was van heel grote betekenis voor The Rights Forum. Hij was vanaf de oprichting in 2009 een gedreven bestuurslid. Bovenal gedenken wij hem als een wijze, goede vriend.

© 2007 - 2022 The Rights Forum / Privacy Policy