En dat is 35 29 juni 2017 Lees meer over

Israëlische militairen schieten jonge Palestijn dood

Israëlische bezettingstroepen die een undercoveroperatie uitvoerden hebben in Hebron een jonge Palestijn doodgeschoten. Hij is de 35e Palestijn die dit jaar door Israëlisch geweld om het leven komt.

Met dit wapen beschoot de 23-jarige Iyad Ghaith volgens het Israëlische leger de undercover Israëlische militairen.

Het slachtoffer is de 23-jarige Iyad Munir Arafat Ghaith, meldt persbureau Ma’an. Hij werd woensdagavond gedood door Israëlische militairen die, vermomd als Palestijnen, in Hebron (Al-Khalil) op de bezette Westelijke Jordaanoever op zoek zouden zijn geweest naar werkplaatsjes waar wapens worden gemaakt.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger opende de man plotseling het vuur op de militairen, waarna zij hem doodden. De Israëlische krant Haaretz schrijft dat het ongebruikelijk is dat militairen op de Westoever door Palestijnen worden beschoten, helemaal als zij zich als Palestijnse burgers hebben vermomd. Nachtelijke raids van bezettingstroepen, al dan niet undercover, zijn aan de orde van de dag.

Iyad Ghaith is de 35e Palestijn die dit jaar door geweld van Israëlische militairen en kolonisten om het leven komt. Een aantal van hen werd gedood tijdens demonstraties, anderen nadat zij militairen of politiemensen zouden hebben aangevallen of bedreigd met een mes of schroevendraaier. Mensenrechtenorganisaties beschuldigen het Israëlische leger er geregeld van in zulke situaties een shoot-to-kill-beleid te volgen, en ook Palestijnen te doden die geen werkelijke bedreiging vormen.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy