En dat is 24 21 mei 2017 Lees meer over

Palestijns meisje sterft aan in maart opgelopen kogelwonden

Fatima Jibrin Taqatqa, de omgekomen vrouw.

Ruim twee maanden na door Israëlische militairen te zijn neergeschoten is een 16-jarige Palestijnse vrouw in een ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. Ze is de 24e Palestijn die dit jaar als gevolg van Israëlisch geweld is omgekomen.

De 16-jarige Fatima Jibrin Taqatqa stierf zaterdagavond in een ziekenhuis in Jeruzalem, meldt persbureau Ma’an. De uit Beit Fajjar op de Westelijke Jordaanoever afkomstige vrouw reed op 15 maart op een kruispunt bij het ‘nederzettingenblok’ Gush Etzion op hoge snelheid tegen een afzetting. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe haar auto plotseling dwars over de weg rijdt en tot stilstand komt tegen paaltjes bij een bushalte, waar op dat moment een groepje Israëlische militairen staat. Onduidelijk is of de tiener de macht over het stuur verloor of een ‘ramaanval’ op de militairen wilde plegen. De militairen openden direct het vuur op haar. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze gisteravond aan haar verwondingen bezweek.

Taqatqa is de 24e Palestijn die dit jaar door geweld van Israëlische militairen en kolonisten is omgekomen, en de vierde die is gedood na een mogelijke ‘ramaanval’ met een auto. In dezelfde periode kwamen zeven Israëli’s om als gevolg van Palestijns geweld. Vier van hen kwamen om toen een Palestijn op 8 januari in Jeruzalem met een vrachtauto inreed op een groep militairen.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Zonder rechtvaardigheid is er in het vredesproces geen vooruitgang mogelijk.

Tineke Lodders Politica

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy