En dat zijn 52 en 53 9 april 2018 Lees meer over

Twee Palestijnen bezwijken aan eerder opgelopen verwondingen

Twee Palestijnse mannen stierven aan schotwonden die zij eerder respectievelijk in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever hadden opgelopen. In Gaza voerde Israël vanochtend luchtaanvallen uit.

De 46-jarige Palestijn Muhammad Anbar stierf gisteren in een ziekenhuis, nadat hij op 2 april bij een Israëlisch checkpoint op de Westelijke Jordaanoever was neergeschoten.
De 46-jarige Palestijn Muhammad Anbar stierf gisteren in een ziekenhuis, nadat hij op 2 april bij een Israëlisch checkpoint op de Westelijke Jordaanoever was neergeschoten.

In een ziekenhuis in Gaza stierf vanochtend een 45-jarige Palestijnse man aan verwondingen die hij op vrijdag 30 maart had opgelopen bij de eerste massale demonstratie in het kader van de ‘Grote Mars van Terugkeer’. Daarmee komt het aantal Palestijnen dat tot dusver tijdens de Grote Mars door Israëlische militairen is gedood op 32.

Vanochtend voerden Israëlische gevechtsvliegtuigen aanvallen uit in het noorden van de Gazastrook. Doel van de aanvallen zou een Hamas-basis zijn. De acties zijn volgens het Israëlische leger een vergelding voor het planten van twee ‘bommen’ aan de Israëlische kant van het grenshek door drie Palestijnen, die afgelopen nacht het hek hadden weten te passeren. De Israëlische pers toonde een foto van twee plastic waterflesjes die gevuld zouden zijn met een ‘explosieve vloeistof’. De drie mannen werden door een tank onder vuur genomen en vluchtten terug naar Gaza.

In een Israëlisch ziekenhuis stierf gisteren een 46-jarige Palestijnse man die op zondag 2 april op de Westelijke Jordaanoever bij een Israëlisch checkpoint was neergeschoten. De ongewapende man zou, zoals The Rights Forum eerder berichtte, bij de stad Tulkarm ‘verdacht op het checkpoint zijn afgerend’ en werd door meerdere kogels geraakt en daarna opgepakt en naar een ziekenhuis overgebracht.

In het jaar 2018 kwamen tot dusver 53 Palestijnen om door Israëlisch geweld: 38 in Gaza en 15 op de Westelijke Jordaanoever.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy