5 maart 23 februari 2024

Herdenkingsbijeenkomst Dries van Agt

Op 5 maart organiseert The Rights Forum een bijeenkomst ter nagedachtenis van Dries van Agt. Tijdens dit informele samenzijn gedenken we de markante persoon Van Agt, zijn politiek-maatschappelijke betekenis, en met name zijn niet-aflatende inzet voor het Palestijnse volk.

Dries van Agt tijdens een lezing in 2018. Tijdens zijn lange loopbaan werkte Van Agt onder meer als hoogleraar, minister van Justitie, premier en diplomaat. Op 10 december 2009 richtte hij The Rights Forum op, waaraan hij tot zijn dood als voorzitter en later erevoorzitter nauw verbonden bleef.

Van Agt stierf op 5 februari, samen en hand in hand met zijn geliefde echtgenote Eugenie Van Agt-Krekelberg. Beiden waren 93 jaar oud. Wij publiceerden een uitgebreid In Memoriam met de mogelijkheid een condoleanceregister te tekenen.

Herdenking 5 maart

Van Agts lange en veelkleurige levensloop weerspiegelt zich in een uiterst diverse schare vrienden, collega’s en bewonderaars van alle leeftijden. Tijdens de bijeenkomst willen wij daaraan recht doen. Wij streven naar een warm samenzijn waarop iedereen welkom is, maar niet naar een politieke manifestatie.

Als locatie is gekozen voor Van Agts woonplaats Nijmegen. Wij ontvangen u graag in het schitterende Concertgebouw De Vereeniging. Aan uw bezoek zijn geen kosten verbonden. Wel is nodig dat u zich tevoren als bezoeker registreert.

Aanmelden voor de herdenkingsbijeenkomst


Datum

Dinsdag 5 maart 2024
13.15–17.30 uur

Locatie
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d
6511 NC Nijmegen

Programma
13.15 uur: Ontvangst
14.00 uur: Aanvang zaalprogramma
15.30 uur: Einde zaalprogramma
15:30–17.00 uur: Borrel in de foyers

Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om een bijdrage te doneren aan wat Van Agt beschouwde als zijn ‘grote project’: de door hem met veel passie opgerichte stichting The Rights Forum.

Wij hopen u op 5 maart te mogen begroeten.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy