Musab al-Tamimi 13 januari 2018 Lees meer over

Israëlische militairen bekladden poster van gedode Palestijnse tiener

Het Israëlische leger gaat zich dagelijks te buiten aan wandaden tegen de Palestijnse burgerbevolking. Zelfs gedode Palestijnen staan er aan bloot.

Detail van de door Israëlische militairen besmeurde poster.

Israëlische militairen hebben in het Palestijnse dorp Dayr Nizam een poster besmeurd met een foto van de op 3 januari doodgeschoten Musab al-Tamimi. Volgens een publicatie van Ma’an News Agency zouden de aangebrachte Hebreeuwse teksten ‘hoer’, ‘hoerenjong’ en ‘dood’ betekenen.

De bekladde poster.

Ook werd op de poster een opgestoken middelvinger getekend, en werden met kruisjes de plaatsen aangegeven waar Musab kennelijk door Israëlische kogels geraakt had moeten worden: in zijn slaap en nek. De 17-jarige jongeman werd begin januari door een Israëlische militair van dichtbij in zijn nek geschoten in wat een aangekondigde executie lijkt te zijn geweest.

Zelfs de doden hebben te vrezen

Het vernielen en bekladden van foto’s en posters ter nagedachtenis van door Israëli’s gedode Palestijnen komt vaker voor. In augustus beschreven we hoe Israëlische troepen in het dorp Al-Tur de foto’s van de muur rukten in een ter nagedachtenis van Muhammad Abu Ghannam opgerichte herdenkingstent.

Het lichaam van Muhammad Abu Ghannam wordt over de muur van het Al-Maqasid-ziekenhuis getild om het uit handen van Israëlische troepen te houden.

Deze 20-jarige Palestijn werd op 21 juli 2017 door Israëlische troepen in de borst en nek geschoten. Aansluitend overvielen ten minste vijftig zwaarbewapende Israëlische manschappen het ziekenhuis waar artsen probeerden zijn leven te redden. In het tumult bloedde de jongeman dood.

Daarna trachtten de Israëli’s zich meester te maken van zijn lichaam. Muhammads vrienden konden dat slechts voorkomen door dat via de tuin en over een muur in veiligheid te brengen. ‘Zelfs de doden hebben te vrezen’, schreven wij destijds.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Het probleem is allang niet meer de bezetting. Het probleem is het gedogen ervan.

Ramsey Nasr Schrijver / dichter / acteur

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy