Selecteer een pagina

Nieuws

Bijeenkomst / De hopeloze positie van Palestijnse vluchtelingen in Libanon

Op donderdag 14 maart organiseren het Nederlands Palestina Komitee en The Rights Forum een informatieve bijeenkomst over de positie van de Palestijnse vluchtelingen in Libanon.

Het vluchtelingenkamp Burj Barajneh in Libanon is in 1948 door het Rode Kruis opgericht voor de tijdelijke opvang van Palestijnen die uit Galilea waren verdreven. Anno 2019 is het kamp overbevolkt en leeft de bevolking in armoede.Rebecca Roberts 

Nergens is de positie van Palestijnse vluchtelingen zo slecht als in Libanon. Dat is van oudsher het geval. Maar afgelopen jaren is de situatie verder verslechterd door de massale instroom van Palestijnse vluchtelingen uit het door oorlog geteisterde buurland Syrië.

Deskundigen Nora Stel (Universiteit Utrecht) en Gerard Jonkman (The Rights Forum) verzorgen op donderdag 14 maart in het Amsterdamse CREA Theater een inleiding over de situatie van Palestijnse vluchtelingen in Libanon, en over die van Palestijnse jongeren in het bijzonder. Aansluitend bestaat ruimte voor vragen en debat.

De informatieve bijeenkomst wordt georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee en The Rights Forum. Toegang is gratis. De voertaal is Nederlands.

Bijeenkomst: Positie van Palestijnse vluchtelingen in Libanon
Wanneer: Donderdag 14 maart 2019 | 19.30 tot 21.30 uur | Inloop vanaf 19.15 uur
Waar: CREA Theater | Nieuwe Achtergracht 170 | 1018 WV Amsterdam

Achtergronden

JPEG / 01-image_gallery_72116_29226_1484224401

Dossiers / Palestijnse vluchtelingen en de UNRWA

Het rigoureuze beleid van de regering-Trump heeft de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen op de agenda gezet. In het debat daarover worden, ook in Nederland, volop oneigenlijke argumenten gebruikt. In het belang van een zuivere discussie heeft The Rights Forum een compact dossier over de vluchtelingenkwestie samengesteld.

Lees ook

JPEG / shatila2

UNRWA-crisis / Eeuwig op de vlucht, met dank aan Trump

Ooit uit Palestina naar Syrië verdreven en nu vanwege het Syrische oorlogsgeweld naar Libanon gevlucht, rest duizenden Palestijnen niets anders dan een terugkeer naar Syrië. Het geld voor hun opvang in Libanon is op, schrijft NRC in een reportage.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Het probleem is allang niet meer de bezetting. Het probleem is het gedogen ervan.

Ramsey Nasr Schrijver / dichter / acteur