En dat is 60 31 oktober 2017 Lees meer over

Palestijnse chauffeur doodgeschoten. Wilde hij een ‘ramaanval’ plegen?

Israëlische bezettingstroepen schoten op de Westelijke Jordaanoever de Palestijnse bestuurder van een personenauto dood. Volgens de militairen was hij mogelijk van plan hen aan te rijden.

Israëlische militairen bij de onder vuur genomen auto.

De schietpartij vond plaats op de bezette Westelijke Jordaanoever, in de buurt van de illegale Israëlische kolonie (‘nederzetting’) Halamish en de Palestijnse plaats Nabi Saleh. Israëlische troepen openden het vuur op de twee inzittenden van een personenauto, die volgens de militairen mogelijk van plan zouden zijn geweest op hen in te rijden.

De bestuurder, de 26-jarige Palestijn Abdallah Musa uit het dorp Dayr Ballut, werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later stierf. De tweede inzittende, Abdallahs zus Latifah (33), is met schotwonden opgenomen in een ziekenhuis in Ramallah. Een woordvoerder van de Palestijnse Rode Halve Maan verklaarde dat Palestijnse medici er door militairen van werden weerhouden de twee ter plaatse te behandelen.

De Israëlische krant Haaretz schrijft dat het ongebruikelijk is dat een auto met meerdere inzittenden wordt gebruikt voor een ‘ramaanval’. Bij dergelijke aanvallen was in het verleden één inzittende betrokken. Het Israëlische leger zegt de zaak te onderzoeken.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Ik koester een diepgewortelde hoop op vrede in het midden-oosten met gerechtigheid als basis.

Doekle Terpstra
Bestuurder

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy