PVV

De Partij voor de Vrijheid (PVV) behoort tot de uitgesproken pro-bezettingpartijen, en behartigt actief de Israëlische belangen in het Nederlandse parlement. Net als de SGP diende de PVV een fors aantal Kamervragen en moties in ter ondersteuning van de Israëlische bezettingspolitiek. De partij onderscheidt zich van haar medestanders door haar grove taalgebruik.

In de agenda en standpunten van de partij zijn de belangen van Israël duidelijk zichtbaar. Zo is de PVV tegen de tweestatenoplossing, wijst zij het bestaansrecht van Palestina af en stelt ze dat Jordanië ‘de Palestijnse staat’ is. De VN-organisatie voor steun aan de Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) moet als het aan de PVV ligt worden opgeheven, en Nederland zou de subsidiëring van Palestijnse maatschappelijke organisaties en de steun aan Israël-kritische mensenrechtenorganisaties moeten staken. Daarnaast bepleit de partij beëindiging van de Nederlandse steun voor het Internationaal Strafhof.

Tenslotte is de PVV sterk gekant tegen specifieke etikettering van producten uit de illegale Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied, en tegen de VN-database van bedrijven die actief zijn in de Israëlische nederzettingen.

Verkiezingsprogramma

Uit het verkiezingsprogramma:

De PVV is een grote vriend van de enige echte democratie in het Midden-Oosten, Israël. Ook cultureel is Nederland zeer verbonden aan Israël. De banden met Israël zullen onder meer worden versterkt door onze ambassade te verhuizen naar Jerusalem. De Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah bij de corrupte Palestijnse Autoriteit wordt onmiddellijk gesloten. Nederland heeft immers al een ambassade in Amman, de hoofdstad van de enige echte Palestijnse staat: Jordanië.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy