Inval 24 juli 2018 Lees meer over

Bezettingstroepen schieten 15-jarige Palestijn dood

Bij een inval in een vluchtelingenkamp bij Bethlehem schoten Israëlische militairen een 15-jarige jongen dood. Tientallen Palestijnen raakten gewond.

De 15-jarige Arkan Tha’ir Mizhir, die maandag door een Israëlische militair werd doodgeschoten.

Een groot aantal zwaarbewapende militairen viel maandag het vluchtelingenkamp Al-Duhayshah (ook geschreven als Dheisheh) op de bezette Westelijke Jordaanoever binnen, volgens het leger met de bedoeling ‘arrestaties te verrichten’. De militairen vielen woningen binnen en richtten volgens Palestijnse bronnen vernielingen aan.

In reactie op de inval braken rellen uit en bekogelden jonge Palestijnen de militairen met stenen en – volgens een legerwoordvoerder – molotovcocktails. De militairen openden het vuur op de demonstranten en zetten traangas in. De 15-jarige Arkan Tha’ir Mizhir werd door een kogel in de borst getroffen. Medische hulp mocht niet meer baten.

Twee andere jongeren werden met schotwonden naar een ziekenhuis gebracht. Tientallen Palestijnen kampten vanwege het traangas met ademhalingsmoeilijkheden. Het leger pakte twee Palestijnen op en maakte bekend een onderzoek in te zullen stellen naar de dood van Arkan Mizhir. Dergelijke onderzoeken leveren, in de zeldzame gevallen dat ze daadwerkelijk worden ingesteld, vrijwel zonder uitzondering dezelfde uitslag op: de militairen valt niets te verwijten.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy