Aanslag 10 december 2018 Lees meer over

Zeven Israëli’s gewond bij aanslag op bezette Westelijke Jordaanoever

De Israëli’s werden vanuit een passerende auto beschoten. Een van de gewonden was een zwangere vrouw. Haar baby werd in een ziekenhuis ter wereld gebracht. Het Israëlische leger viel een groot aantal Palestijnse plaatsen binnen en pakte meer dan 25 Palestijnen op.

Een Israëlische ziekenauto op de plaats van de aanslag, afgelopen nacht.

De aanslag vond zondagavond plaats bij de illegale Israëlische kolonie (‘nederzetting’) Ofra op de bezette Westelijke Jordaanoever. De Israëli’s stonden bij een bushalte te liften toen zij vanuit een passerende auto werden beschoten. Israëlische militairen die in de buurt waren openden het vuur op de auto, maar die wist te ontkomen.

Onder de slachtoffers was een 21-jarige zwangere vrouw. Haar baby werd in een ziekenhuis in Jeruzalem ter wereld gebracht. De toestand van de vrouw is afgelopen nacht verbeterd, maar die van de baby verslechterd. Voor het leven van het kind wordt gevreesd.

Van de andere gewonden waren twee mannen van 21 en 22 jaar er het slechtst aan toe, maar hun toestand werd in de loop van vandaag als redelijk omschreven. De overige slachtoffers, twee mannen en twee vrouwen van 16 jaar, raakten licht gewond. Een van hen kon afgelopen nacht naar huis.

Invallen

Israëlische troepen vielen direct nabijgelegen Palestijnse dorpen binnen op zoek naar de dader. Huizen werden doorzocht en wegen in de omgeving afgesloten. In de loop van de nacht en de dag werd de actie uitgebreid en werden in tal van plaatsen op de Westoever invallen gedaan, in Ramallah onder andere bij het Palestijnse persbureau Wafa. Volgens Palestijnse bronnen zijn meer dan 25 Palestijnen opgepakt, onder wie twee journalisten.

Volgens andere Palestijnse bronnen bekogelden Israëlische kolonisten op meerdere plaatsen passerende Palestijnse auto’s met stenen. In Al-Khalil (Hebron) trokken tientallen kolonisten met auto’s met luidsprekers door de stad, racistische teksten uitslaand.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy