Oprichter The Rights Forum 8 augustus 2019 Lees meer over

Een woord van dank van Dries van Agt voor de vele blijken van medeleven

Op 15 mei werd Dries van Agt getroffen door een hersenbloeding. In een persoonlijke brief bedankt de oud-premier en oprichter en erevoorzitter van The Rights Forum voor de vele warme reacties die hij sindsdien ontving.

Dries van Agt.

Dierbaren,

Op woensdag 15 mei, Nakba-dag voor de Palestijnen, was ik als gast aanwezig op een receptie van de Palestijnse Vertegenwoordiging in Nederland. Net begonnen aan een toespraak die ik even stevig als bewogen wilde doen zijn, werd ik overvallen door een hersenbloeding. Van het spreekgestoelte kwam ik terecht in een ambulance en vandaar in ziekhuizen in Den Haag, Nijmegen en – tot op heden – Groesbeek. Hier hoop ik mijzelf te hervinden.

Het bericht van mijn collaps heeft heel veel reacties opgeroepen. Veel brieven en kaarten vooral en bloemen bovendien, van mensen die ik als vrienden kende en tal van anderen, die zich als zodanig aandienden. Veel prachtige brieven, verrassend naar herkomst of inhoud. Bijzonder weldadig vond ik het dat in veel reacties verontwaardiging doorklonk en medeleven met het ernstige onrecht dat de Palestijnen blijft aangedaan.

Dank, dierbaren, handenvol dank. We gaan door met de nobele strijd om recht.

Vrede zij u,

Dries van Agt

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy