En dat is 4 15 januari 2018 Lees meer over

Israëlische militairen schieten weer een Palestijn dood

Opnieuw is een Palestijnse jongeman door Israëlische militairen gedood. Hij werd in zijn hoofd geschoten.

Bezettingstroepen trekken een Palestijnse plaats op de Westelijke Jordaanoever binnen.

Maandag werd op de Westelijke Jordaanoever een 24-jarige Palestijn door Israëlische bezettingstroepen doodgeschoten. De man werd geïdentificeerd als Ahmad Abd al-Jabir Muhammad Salim al-Baligh uit het stadje Jayyus, ten oosten van Qalqiliya.

Uit de vooralsnog schaarse berichtgeving rijst een klassiek beeld op van Israëlische troepen die een Palestijnse stad of dorp binnenvallen en aansluitend het vuur openen op protesterende inwoners. Volgens een verklaring van het leger werd door Palestijnen met stenen gegooid, waarop de militairen met scherp op de betogers schoten. Daarbij werd Al-Baligh in het hoofd geraakt.

Al-Baligh is de vierde Palestijn die in 2018 door Israëlisch geweld is omgekomen. Op 11 januari werd de 16-jarige Amir Abu Musa’i in de Gazastrook in zijn borst geschoten. Diezelfde dag werd op de Westelijke Jordaanoever de 16-jarige Ali ‘Umar Nimr Qaynu in zijn hoofd geschoten. Op 3 januari werd op de Westoever Musab al-Tamimi gedood in wat een aangekondigde executie lijkt te zijn geweest; hij werd in zijn nek geschoten.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Zonder rechtvaardigheid is er in het vredesproces geen vooruitgang mogelijk.

Tineke Lodders Politica

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy