Na 84 dagen voorarrest / Proces tegen Ahed al-Tamimi uitgesteld tot 21 maart

Opnieuw is een zitting in het proces tegen Ahed al-Tamimi uitgesteld. Wel dient vandaag haar beroep tegen het besluit haar proces achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

Een van twee grote ‘Free Ahed’-billboards die sinds enkele dagen in Kaapstad, Zuid-Afrika, hangen.Palestine News Network 

Zondag 11 maart zou het proces tegen Ahed al-Tamimi worden hervat. Maar de zitting is uitgesteld en staat nu voor 21 maart op de agenda.

Reden daarvoor is dat Ahed in beroep is gegaan tegen het besluit van de militaire rechter, een maand geleden, om haar proces achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Dat beroep zou op 7 maart dienen, maar werd op verzoek van de militaire aanklager op het laatste moment uitgesteld. Die zitting vindt nu vandaag, 12 maart, plaats.

Gevolg daarvan is dat de voor 11 maart geplande zitting in het eigenlijke proces werd verschoven. Die is nu gepland voor woensdag 21 maart.

Ahed en haar moeder Nariman zitten inmiddels 84 dagen in voorarrest. Zij worden vastgehouden in de HaSharon-gevangenis nabij Netanya in Israël.

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Het probleem is allang niet meer de bezetting. Het probleem is het gedogen ervan.

Ramsey Nasr Schrijver / dichter / acteur