Tijd voor koerswijziging Nederlands Israël-beleid?

Kan de Nederlandse politiek bijdragen aan vrede tussen Israël en de Palestijnen, en zo ja: hoe? Die vraag staat vrijdag 4 oktober centraal tijdens een debat in De Balie.

Den Haag, 2016. Premier Rutte en zijn Israëlische ambtgenoot Netanyahu na afloop van een persconferentie. Screenshot youtube-kanaal Premier Netanyahu

Al zolang het Israëlisch-Palestijns conflict bestaat, wordt er gesproken over een oplossing. Of er ooit vrede komt hangt mede af van het beleid van andere landen. Die kunnen passief toekijken, of één partij steunen ten koste van de andere, en zo het conflict bestendigen. Maar ze kunnen ook actief bijdragen aan een oplossing.

Nederlandse rol

Het debat van aanstaande vrijdag gaat specifiek over de rol van Nederland. Kan de Nederlandse politiek bijdragen aan vrede tussen Israël en de Palestijnen en zo ja, hoe? Daarover wordt gesproken door een aantal deskundigen en politici, onder wie:

De discussie wordt geleid door Janneke Stegeman. Voertaal is Nederlands. Het debat wordt georganiseerd door de Leonhard-Woltjer Stichting en Een Ander Joods Geluid.

Debat: Tijd voor een koerswijziging van het Nederlandse Israëlbeleid?
Wanneer: Vrijdag 4 oktober 2019, 20.00 tot 22.00 uur
Waar: Debatcentrum De Balie, Grote zaal
Adres: Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam (Routebeschrijving)
Toegang: € 12,50
Reserveren: Online of telefonisch op 020 5535 100 (vanaf 16.30 uur)

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy