NIDA

NIDA werd in 2013 opgericht en heeft zitting in de gemeenteraden van Rotterdam, Den Haag en Almere. Op 17 maart 2021 doet de partij mee aan de landelijke verkiezingen.

De partij publiceerde een zeer uitgesproken verkiezingsprogramma, met een centrale rol voor de mensenrechten, onder meer als basis voor internationaal beleid – ook als het gaat om de relatie met Israël. NIDA spreekt zich onomwonden uit voor de éénstaatoplossing (‘éénstaat-uitkomst’ is volgens NIDA een betere term) en voor terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen, inclusief toekenning van compensatie en gelijke rechten:

Kwestie Palestina: één-staat-oplossing. De staat Israël misbruikt de hoop van anderen op een twee-statenoplossing in haar verdere koloniale expansiedrift. Terwijl Israël de kolonisering, apartheid en het bloedvergieten alsmaar opdrijft, wordt er op geen enkele manier recht gedaan aan de zelfbeschikking en het bestaansrecht van Palestijnen en Palestina. NIDA staat voor de terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen, met compensatie en gelijke rechten. Vrij van apartheid en met gelijkwaardig burgerschap en open en vrije verkiezingen

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy