Petitie 20 december 2017 Lees meer over

Vrijheid voor Ahd al-Tamimi en andere Palestijnse kinderen in Israëlische detentie

Gisteren werd de 16-jarige Palestijnse activiste Ahd al-Tamimi door Israël opgepakt. AVAAZ is een petitie gestart waarin wordt aangedrongen op haar directe vrijlating, en op die van andere Palestijnse kinderen.

Ahd al-Tamimi (16, links op de foto) met Janna Ayyad (11) en Muhammad Nawajah (13) in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, augustus 2017.

Vandaag beschreven wij hoe de jonge Palestijnse activiste Ahd al-Tamimi (ook geschreven als Ahed Tamimi) bij een Israëlische razzia van haar bed werd gelicht. Aansluitend werden ook haar moeder Nariman en haar nicht Nur opgepakt.

Ahd en haar ouders gelden als prominent symbool van het verzet tegen de Israëlische bezetting van Palestina. Haar ‘arrestatie’ door Israëlische bezettingstroepen heeft wereldwijd verbijstering en woede losgemaakt.

AVAAZ is een petitie gestart waarin de directe vrijlating van Ahd en van alle kinderen in Israëlische detentie wordt geëist. Binnen een dag is die al ruim 35 duizend keer getekend. De petitie zal worden aangeboden aan wereldleiders en ter beschikking worden gesteld aan Ahds advocaat.

De vertaalde petitietekst luidt als volgt:

Wij eisen dat Ahd en alle Palestijnse jongeren direct worden vrijgelaten uit Israëlische gevangenschap.

De internationale gemeenschap dient een einde te maken aan de mishandeling en opsluiting van Palestijnse jongeren. Genoeg is genoeg.

Aan Ahd en alle jongeren in Israëlische gevangenissen: Wij staan aan jullie zijde en houden jullie in onze harten. We zullen niet opgeven totdat jullie vrij zijn. Jullie zijn niet alleen.

Teken de petitie!

Steun ons / Samen kunnen we een rechtvaardige uitkomst van de kwestie-Palestina/Israël afdwingen. U kunt onze activiteiten versterken of ons werk financieel ondersteunen.

Zonder rechtvaardigheid is er in het vredesproces geen vooruitgang mogelijk.

Tineke Lodders Politica

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy