En dat is 10 7 februari 2018 Lees meer over

Israëlische kolonist doodt Palestijn na aanval met mes

Opnieuw is vandaag een jonge Palestijn gedood, de derde binnen 24 uur. Hij zou een Israëlische kolonist hebben aangevallen.

De 19-jarige Hamzah Yusuf Zama’rah.

Woensdag is op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever een 19-jarige Palestijn doodgeschoten nadat hij met een mes een Israëlische kolonist in de hand zou hebben gestoken. Een tweede kolonist schoot de Palestijn daarop neer.

De 19-jarige Hamzah Yusuf Zama’rah.

De jongeman werd geïdentificeerd als Hamzah Yusuf Zama’rah uit de Palestijnse stad Halhul, ten noorden van Al-Khalil (Hebron). Hij is de tiende Palestijn die in 2018 door Israëlisch geweld om het leven komt, en de derde binnen 24 uur. Zama’rah is een voormalige politieke gevangene. Twee van zijn broers bevinden zich nog in Israëlische gevangenschap.

De schietpartij speelde zich af bij de ingang van de illegale Israëlische kolonie (‘nederzetting’) Karmei Tzur, ten noorden van Halhul. Volgens een verklaring van het Israëlische leger zou de Palestijn daar uit zijn auto zijn gestapt en een van de bewakers, de 36-jarige kolonist Boris Balbrava, in de hand hebben gestoken. Diens collega schoot de Palestijn daarop door het hoofd.

Aansluitend vielen Israëlische bezettingstroepen de stad Halhul binnen. Daar werd het huis van de familie van Zama’rah met geweld doorzocht. De vader van de gedode jongen werd opgepakt. De Palestijnse bevolking die dat trachtte te voorkomen werd beschoten met rubberkogels, scherpe munitie en traangas. Daarbij vielen 29 gewonden. De vader werd later op vrije voeten gesteld.

© 2007 - 2024 The Rights Forum / Privacy Policy