Nieuws

In strijd met internationaal recht: Israël verplaatst bedoeïenenfamilies
Nieuws, 28 maart 2017

Dinsdagochtend 28 maart gaf het Israëlisch militair bestuur in de Westelijke Jordaanoever (de “Civil Administration”) tien families uit Ras al-Ahmar in de Jordaanvallei het bevel om te evacueren uit hun eigen huis. De gedwongen evacuatie duurt van woensdag 29 maart 5 uur in de middag tot de volgende dag 5 uur ‘s ochtends.

'Ik arriveer op 21 maart in Israël. Arresteer me.'
Nieuws, 21 maart 2017

Steeds meer mensen zien af van een voorgenomen reis naar Israël, uit angst om bij aankomst als “boycotter” te worden uitgewezen.

Celtic-fans aan Rod Stewart: annuleer optreden in Israël
Actienieuws, 20 maart 2017

Supporters van de Schotse voetbalclub Celtic roepen popster Rod Stewart in een petitie op zijn geplande optreden in Israël te annuleren.

Instituties verdedigen zichzelf niet
Column, Clara Legêne, 13 maart 2017

Column Clara Legêne. "Ik dook nog eens in mijn geschiedenisboek van de middelbare school. Wat had ik eigenlijk geleerd over Israël? Als in mijn schoolboek sprake was van “Palestina”, ging het over Israël. Palestijnen kwamen, zag ik, in mijn hele geschiedenisboek niet voor."

Dries van Agt: Waarom ik 15 maart niet op het CDA kan stemmen
Opinie Dries van Agt, 10 maart 2017

Dries van Agt: "Met dit halfslachtige gedoogbeleid van Israëls bezetting en kolonisatie kan en wil ik mij niet langer verzoenen. Ik heb daarom besloten om bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen niet op het CDA te stemmen."

Eénstaatoplossing de enige realistische optie voor Israël-Palestina
voordracht Anna Krijger, 1 maart 2017, De Nieuwe Liefde

De voordracht die Midden-Oostencorrespondent en Arabist Anna Krijger op 1 maart 2017 te Amsterdam uitsprak tijdens de bijeenkomst "Christendom, Israël en Palestina".

Nieuwe wet verbiedt voorstanders van BDS toegang tot Israël
Nieuws, 8 maart 2017

Wet is nieuw wapen om kritiek op Israëls illegale bezetting en kolonisering van Palestijns gebied de kop in te drukken.

Palestijnse boerderij Tent of Nations vecht voor haar land
Achtergrond, 7 maart 2017

Onder het motto “wij weigeren vijanden te zijn” probeert de Palestijnse boer Daoud Nassar verzet te bieden tegen de Israëlische bezetting van zijn land; land dat zijn familie al honderd jaar in haar bezit heeft, maar dat al 25 jaar met onteigening wordt bedreigd. Met hulp van internationale vrijwilligers probeert Nassar te overleven.

Hyundai roept internationale boycot over zich af
Actienieuws, 6 maart 2017

Het Koreaanse Hyundai riskeert een internationale boycot. Het bedrijf wordt afgerekend op zijn hardnekkige betrokkenheid bij Israëlische schendingen tegen de Palestijnen. 

Israël wijst Human Rights Watch de deur
Nieuws, 24 februari 2017

Buitenlandse medewerkers van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch komen niet meer in aanmerking voor een Israëlisch werkvisum.

Pagina's